VIJESTI

Zagreb pobjednik Kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci!

 

IOK Zagreb - pobjednici 6. kupa
 

1. i 2. prosinca 2012. godine je u Zadru, u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida „Zadar“ i Hrvatskog saveza sjedeće odbojke, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, održan 6. Hrvatski kup u sjedećoj odbojci. U novoj športskoj dvorani „Višnjik“ okupio se rekordan broj ekipa, njih 14. Uz njih je u revijalnom dijelu nastupila i Hrvatska ženska reprezentacija.

U nazočnosti predsjednika HPO-a Ratka Kovačića i gradonačelnika grada Zadra Zvonimira Vrančića, Kup je otvorio osobni izaslanik Ministra branitelja Ivica Arbanas. Igrači Zagreba su do finala stigli bez izgubljenog seta pobijedivši, u skupini, Hrvatski dragovoljac, Vukovar i Marsoniu sa po 2:0, a u polufinalu istim rezultatom ekipu Siska. S druge strane u finale se probila ekipa Osijeka koja je u skupini pobijedila Učku, Zadar i Knina 95 sa 2:1, a u polufinalu ekipu Šibenika sa 2:0. Prije finala odigran je set između novoosnovane Hrvatske ženske reprezentacije i Hrvatske juniorske reprezentacije.

U finalnoj utakmici Zagreb je sa 3:0 (25:13,25:12,25:15) pobijedio ekipu Osijeka i time ostvario svoju petu titulu pobjednika Hrvatskog kupa. U borbi za treće mjesto ekipa Siska pobijedila je Šibenik sa 3:0 (25:17,25:20,25:21). Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Zagreba Damir Kasap.

Pregled svih rezultata 6. Kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci[PDF]

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button