VIJESTI

Prijem kod Predsjednika Sabora RH

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je izaslanstvo Hrvatskoga paraolimpijskog odbora (HPO) predvođeno sportašima i stručnim vodstvom hrvatske atletske reprezentacije nakon njihova nastupa na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, održanom od 14. do 23. srpnja 2017. u Londonu.

Osim atletičara na prijemu su bili i članovi kuglačke reprezentacije slijepih i slabovidni (N.Mehulić, R.Markešić, Z.Butko i Ž.Štefković), te svjetski prvak u šahu (Domagoj Glažar).

Predsjednik Sabora čestitao je svim članovima paraolimpijske atletske reprezentacije na izvrsnim rezultatima koje su postigli na svjetskom prvenstvu u Londonu, gdje je u konkurenciji 1300 sportaša iz 92 zemlje svijeta nastupilo i 13 hrvatskih sportaša s invaliditetom, 11 atletičara i dvije atletičarke. Sa sjajnim odličjima u Hrvatsku su se vratili Mikela Ristoski koja je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj, Zoran Talić srebrnu medalju te Ivan Katanušićbroncu u bacanju diska, Miroslav Petković osvojio je srebrno, a Velimir Šandor brončano odličje u bacanju diska. Čestitke je uputio i svim ostalim reprezentativcima – Matiji Sloupu, Mariji Vidaček, Mladenu Tomiću, Josip Slivaru, Albinu Vidoviću, Marijanu Presečanu, Deniju Černiju i Miljenku Vučiću koji su također ostvarili svoje ponajbolje rezultate, te njihovom stručnom vodstvu.

– Iznimno mi je drago i velika čast pozdraviti vas, jer svojim primjerom pokazujete kako se velikim odricanjem, upornošću i predanim radom mogu srušiti prepreke i ostvariti sjajni rezultati. S obzirom na brojnost sportaša paraolimpijaca u Hrvatskoj i na sjajne rezultate koje ostvarujete, važno je da se osigura potrebna logistika za razvoj paraolimpijskog sporta. Želim vam izraziti poštovanje i skrenuti pozornost na sve vas sjajne ljude koji ostvarujete izvrsne rezultate i tako promičete Hrvatsku u svijetu, istaknuo je predsjednik Sabora Jandroković.

Predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, koji je nedavno izabran i za predsjednika Europskoga paraolimpijskog odbora, istaknuo je kako HPO djeluje u 26 sportova te kako smatra da paraolimpijski sport u Hrvatskoj ide dobrim putem. “Svake godine imamo sve bolje i bolje rezultate, a osobna mi je želja da omogućimo za što više mladih osoba s invaliditetom da se uključe u sportske aktivnosti”, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Na sastanku je zajednički naglašena i potreba jačeg upoznavanja javnosti sa značenjem sporta za osobe s invaliditetom. Istaknuto je i da u kontinuiranom uspjehu paraolimpijaca, osim rada svih u paraolimpijskom pokretu, prije svega treba naglasiti trud sportaša i njihovu posvećenosti sportu, a stoga i potrebu za stalnim unaprjeđivanjem i stručnog rada njihovih trenera.

Izvor: Sabor RH

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button