VIJESTI

ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom pokazali zavidnu snagu na ‘domaćem terenu’

 

Održano je i drugo kolo natjecanja u hrvatskim šahovskim ligama. Šahisti ŠK Stjepan Bosak – URIHO obilježili su ga relativno uspješnim povratkom na svoj uobičajeni domaći teren – igralo se u dvorani za bridž i šah Doma sportova.

Da kolo ipak možemo nazvati uspješnim, pobrinula se prva ekipa koja se ove godine ponovno natječe u III. ligi. Nakon teško izborenog remija protiv ŠK Polet u prošlom kolu, na red je došao ŠK Petrinja, protiv kojeg se očekivala pobjeda. Da takav rezultat i ostvare, priliku su dobili Denis Rosandić, Lovro Čupić, Domagoj Glažar, Vladimir Gujić, Krsto Kovačević i Alen Ognjačević, dakle, isti sastav kao i u prethodnom kolu. I, uistinu, u meču koji je bio izjednačeniji no što se čini iz konačnog rezultata, ŠK Stjepan Bosak – URIHO je na kraju ostvario ipak uvjerljivu pobjedu. Završilo je rezultatom 5:1, uz četiri pobjede (Denis Rosandić, Lovro Čupić, Vladimir Gujić i Alen Ognjačević) i dva remija (Domagoj Glažar i Krsto Kovačević).

Nažalost, druga ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO, nije bila iste sreće. U vrlo izjednačenom meču, dečki su izgubili od ŠK AER (kronični dišni) iz Zagreba konačnim rezultatom 3,5:2,5. Poraze su ubilježili Mihovil Lisić, Saša Mikolaci i Ozren jurić, kapetan Luka Keller je remizirao, dok su pobjede upisali Ivan Jurilj i mladi Robert Matečić, u vrlo zanimljivom meču koji je potrajao više od četiri sata.

Šahovska natjecanja za ovu godinu tek su počela, no već se nazire vrlo zanimljiva sezona.

IzvorIN PORTAL

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button