VIJESTI

Poziv na Otvoreno atletsko prvenstvo grada Zagreba za osobe s invaliditetom

Zagrebački atletski klub za osobe s invaliditetom – AGRAM u utorak 5. svibnja organizira Otvoreno atletsko prvenstvo grada Zagreba za osobe s invaliditetom. Mjesto održavanja natjecanja je ŠRC Svetice u Zagrebu, a vrijeme početka natjecanja predviđeno je u 14:00 sati. Atletičari i atletičarke s invaliditetom će se natjecati u 6 disciplina, a to su: 100m, 400m, skok u dalj, kugla, disk, koplje – m/ž.
AK AGRAM za osobe s invaliditetom osnovan je 2. prosinca 2004. , povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
Počeli su u Centru za slijepe „Vinko Bek“ u Zagrebu; 7 atletičara i 20–ak zaljubljenika i sportskih optimista s vjerom da bi atletski klub za osobe s invaliditetom prvi u tom trenutku u Hrvatskoj, mogao uspjeti i napraviti velike rezultate i pomoći osobama s invaliditetom da nađu novi smisao života.
Klub danas ima 100-ak atletičarki i atletičara u svim uzrasnim kategorijama a imamo i svih 6 kategorija invaliditeta koji se bave atletikom: slijepi i slabovidni, lako mentalno retardirani, cerebralna paraliza, niski rastom, amputirci i atletičari u kolicima.
Želite li sudjelovati na Otvorenom atletskom prvenstvu grada Zagreba za osobe s invaliditetom, svoje prijave za natjecanje možete slati na: branko@agramak.hr najkasnije do 15:00 sati 4. svibnja. U svakoj disciplini, prva tri natjecatelja se nagrađuju medaljama. Svim sudionicima osigurava se osvježavajuće piće.

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button