VIJESTI

“Naše pravo na sport”

U periodu od 15. do 16. studenoga 2019. godine u Zagrebu održano je 7. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“ koje je okupilo preko stotinjak djece iz cijele Hrvatske.

Nositelj sportskog natjecanja od ove godine je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom u partnerstvu s Centarom za edukaciju i savjetovanje Sunce i Plivačkim klubom Natator.

Dvodnevno natjecanje okupilo je preko stotinu malih sportaša koji su se natjecali u nekoliko disciplina. Prvi dan natjecanja djeca su odmjerila snage u plivanju na 25 i 50 metara na bazenu Svetice, dok su drugi  dan sudjelovali u natjecanju u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, u šest disciplina kao što su šut na gol, šut na koš, trčanje, boćanja, stolni  tenis i poligon.

Ovo natjecanje podržavaju i smatraju izuzetno važnim mnogobrojne institucije, čiji predstavnici su uveličali natjecanje svojim dolaskom i poduprli naše sportaše:

  • g. Josip Držaić – predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom
  • g. Nikola Dragaš- predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba
  • g. Ratko Kovačić-  predsjednik HPO-a
  • gđa. Olja Jurlina – viša stručna savjetnica Središnjeg državnog ureda za šport,
  • gđa. Marinka Bakula Anđelić – zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Cilj natjecanja „Naše pravo na sport“ je, osim druženja i pružanja prilike djeci s teškoćama u razvoju da pokažu svoje sposobnosti, ujedno i potaknuti sve građane u osvještavanju svih izazova djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i općenito problem osoba s invaliditetom te da barem nakratko razmisle o svom odnosu prema njima.

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button