VIJESTI

Hrvatski stolnotenisači i dalje u svjetskom vrhu

Prema najnovijoj rang listi Svjetske stolnoteniske federacije, hrvatski paraolimpijski stolnotenisači i stolnotenisačice i dalje su među najboljima u svojim kategorijama.

Rang lista za kolovoz donijela je neke male promjene u poretku, međutim najvažnije stvari nisu se mijenjale. Aktualna svjetska, europska i paraolimpijska pobjednica Sandra Paović i dalje je vodeća u svojoj kategoriji 6 s ukupno 1485 bodova, čak za sto bodova više od svoje prve pratiteljice, Ukrajinke Maryne Lytovichenko.

Odličan plasman zadržale su srebrne s prošlogodišnjih Paraolimpijskih igara, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Anđela je trenutno na četvrtom mjestu u kategoriji 3, dok je u istoj kategoriji Helena Dretar Karić na 11. mjestu. U kategoriji 4 Jelena Šišić je na 26. mjestu, a u kategoriji 10 Mirjana Lučić zauzima visoko osmo mjesto.

Što se tiče muške konkurencije i naših stolnotenisača, u kategoriji 1 Daniel Lazov je na 22. mjestu, u kategoriji 2 Damir Vuković je na 45. mjestu, u kategoriji 3 Nino Basa je na 78. mjestu, u kategoriji 4 Tomislav Špalj je na 18. mjestu, Zoran Križanec je na 28. mjestu dok u kategoriji 6 Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović zauzimaju 7., odnosno 15. mjesto.

Također, Pavao Jozić u svojoj kategoriji 6 vodeći je junior svijeta s 1298 bodova, za 65 bodova više od Amerikanca Iana Philipa Seidenfelda.

Izvor: HPO

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button