VIJESTI

IPC SP u atletici London 2017: 5 medalja za Hrvatske atletičare

Atletska reprezentacija osoba s invaliditetom, koja je od 14. do 23. srpnja, nastupila na Svjetskom prvenstvu u Londonu danas je svečano dočekana na prigodnoj tiskovnoj konferenciji za medije. Mikela Ristoski osvojila je u dalju zlato, a Zoran Talić srebro, dok su u disku svojih kategorija tjelesnog oštećenja medalje osvojili Miroslav Petković (srebro) te Ivan Katanušić i Velimir Šandor (bronca).

Izbornik reprezentacije Damjan Sedić, kojemu je natjecanje u Londonu bio debi u reprezentaciji, istaknuo je svoje zadovoljstvo što su svih 13 atletičara bili na visokom nivou postavljajući svoje osobne rekorde što je bio i krajnji rezultat osvajanja pet medalja. “Da je bilo malo sportske sreće mogao se taj broj i povećati, jer je Matiji Sloupu u kategoriji niskim rastom u kugli bronca izmakla za samo jedan centimetar, a srebro za pet centimetara. Sretni smo s ovakvim nastupom i vjerujem da ćemo već na Europskom prvenstvu u Berlinu slijedeće godine ostvariti još bolje rezultate”, izjavio je Damjan Sedić.

Mikela Ristoski, koja je paraolimpijskom zlatu iz Rija nadodala i svjetsko zlato iz Londona nije krila svoje zadovoljstvo istaknuvši da će ovaj rezultat dati još više motiva za novu sezonu za koju pripreme počinju već u rujnu.

Ivan Katanušić posebno se zahvalio Gradu Zagrebu koji mu je omogućio da dobije novu sportsku protezu bez koje zasigurno ne bi ostvario ovakav rezultat i nakon čitavog niza povreda i operacija uspije osvojiti svjetsku broncu. Katanušić smatra da je to samo prvi korak do Tokija gdje bi pokušao za tri godine doći do paraolimpijskog odličja.

Miroslav Petković istaknuo je fenomenalnu atmosferu na Londonskom olimpijskom stadionu koja ga je nosila do srebra unatoč hladnoći, kiši i dugom trajanju natjecanja.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i novoizabrani predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo je da hrvatski paraolimpijci uživaju visoki ugled u svjetskom paraolimpijskom pokretu. Posebno naglasivši da je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora sir Philip Craven posthumno odlikovao predsjedničkom zlatnom značkom našu Milku Milinković za sve što je ona učinila nastupanjem na čak deset paraolimpijskih igara i osvajanjem osam paraolimpijskih medalja. Ovakvo priznanje Predsjednik IPC-a samo jednom godišnje nagrađuje onog sportaša koji je dao naročito velik doprinos razvoju paraolimpijskog pokreta u svijetu, istaknuo je Kovačić čestitajući hrvatskoj atletskoj reprezentaciji, osvajačima medalja te izborniku Damjanu Sediću.

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button