VIJESTI

Započela je provedba projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom započeo je provedbu projekta Change Your Mindset-Sport4Everyone u sklopu Erasmus+ Sport programa kojem je cilj promocija sporta i tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom. Projekt se provodi 18 mjeseci, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. godine, a uključeno je 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Cilj ovog projekta jest inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti te podizanje razine svijesti o potrebama fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

Tjelesna aktivnost kao neizostavni dio sporta ima mnoge pozitivne učinke na pojedinca (osobu s invaliditetom) i društvo u cjelini. Ono ne samo da unaprjeđuje tjelesno i mentalno zdravlje i sprječava mnoge nezarazne bolesti, već pruža pojedincu priliku za socijalnu inkluziju. Time pojedinac može pokazati svoj talent i suprotstaviti se uobičajenim stereotipovima s kojima je svakodnevno suočen.

Neke od aktivnosti projekta su: okrugli stolovi, seminari, pokazne sportsko-rekreativne aktivnosti, edukacija djece i mladih od 15-29 godina. Sve aktivnosti biti će medijski popraćene putem novinarskih konferencija, medijskim objavama, promotivnim spotovima te na društvenim medijima.

Projektni partneri su:

  • Paraolimpijski odbor Slovenije,
  • Paraolimpijski odbor Srbije,
  • Paraolimpijski odbor Makedonije,
  • Paraolimpijski odbor Crne Gore,
  • Stolnoteniski savez Italije,
  • Stolnoteniski savez Austrije i
  • Udruga za promicanje aktivnog građanstva ECHO, Zagreb

dok je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom nositelj projekta.

Autor: Nenad Borković

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button