VIJESTI

Hrvatska reprenzetacija: Akcija “21 kolica za sport”

Udrugu Hrvatska reprezentacija 2013. godine utemeljili su sportski entuzijasti iz Rijeke, dugogodišnji djelatnici iz područja sporta, sportski psiholozi, pedagozi, liječnici, medijski djelatnici…

Misija Hrvatske reprezentacije je promocija hrvatskog sporta i hrvatskih sportaša na svim razinama, a cilj: Hrvatska u kojoj se što više djece i mladih bavi sportom.

Djelujemo putem portala www.hrvatskareprezentacija.hr i društvenih mreža gdje nas prati preko 70.000 fanova. Portal www.hrvatskareprezentacija.hr je prvi i jedini nacionalni portal posvećen svim hrvatskim reprezentacijama i reprezentativcima, mladim HR nadama i paraolimpijcima Portal je za svoj rad dobio priznanja  i podršku HOO-a te brojnih nacionalnih sportskih Saveza, sportskih Saveza osoba s invaliditetom.

Hrvatska reprezentacija pokrenula je program pod nazivom „I Ti to možeš!“ koji za cilj ima poticanje djece i mladih, a osobito djece i mladih s invaliditetom, kroničnim bolestima i pretile djece – na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom. Podršku programu “I Ti to možeš!“ dala je Predsjednica RH – gđa. Kolinda Grabar Kitarović, Primorsko-goranska županija, Hrvatska radio televizija, te sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, PGŽ, gradova Zagreba, Rijeke, Velike Gorice.

Jedan od projekata Programa  „I Ti to možeš!“  je i  Akcija „21 kolica za sport“ kojom se želi osigurati po jedna invalidska kolica za bavljenje sportom u svakoj županiji u Hrvatskoj, kako bi se djeca i mladi s invaliditetom još aktivnije uključila u sport i sportske aktivnosti, te postizala bolje rezultate na natjecanjima.

Akcija je započela u Zagrebu, 16. listopada 2016. godine, prvom dodjelom kolica sportašu s invaliditetom, Tomiju Brajši, mladom plivaču Plivačkog kluba „NATATOR“ iz Zagreba, državnom prvaku u klasi S5 i osvajaču brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima i nastavit će se dodjelom kolica u svakoj našoj županiji. Prigodni program održan je u dvorani „Dragutin Šurbek“, u prostorijama Sportskog saveza grada Zagreb.

Uz Tomija Brajšu i njegove kolege iz Plivačkog kluba „NATATOR“, događaju su nazočili i brojni uglednici iz javnog života, Grada Zagreba, sportskih saveza. Uz ostale goste u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prisustvovao je g. Tomislav Mađar, zatim Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. sc. Andrija Mikulić, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, mr. Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom,  paraolimpijka Ana Sršen, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora g. Ratko Kovačić, predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom i ravnatelj URIH-a g. Josip Držaić,  proslavljeni nogometni trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević, bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban…

Kolica su , nakon prigodnih pozdravnih govora, Tomiju Brajši zajednički  uručili predsjednik Hrvatske reperezentacije g. Dean Caput i gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić.

Nakon završetka programa, gosti su se, kroz prezentaciju na prigodno postavljenim poligonima, imali priliku upoznati s programom „Univerzalne sportske škole za djecu s teškoćama u razvoju“  Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, koja se provodi u Gradu Zagrebu, a koju podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Vrijednost Akcije „21 kolica za sport“ prepoznala je renomirana tvrtka Bauerfeind d.o.o. koja se kao partner u Akcij priključila Udruzi Hrvatska reprezentacija. Akcija je dugoročna i biti će zaključena kada se uruče posljednja od 21-ih kolica za bavljenje sportom.

 

Predsjednik

Udruge Hrvatska reprezentacija

prof. Dean Caput

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjeri također
Close
Back to top button