VIJESTI

Hrvatska reprezentacija nastupila na nogometnom turniru u njemačkom Dortmundu

Nastupom na turniru osoba s invaliditetom Njemačke u srijedu 11. rujna 2013. godine, Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je njemačku selekciju rezultatom 4:2. Sva četiri gola za selekciju Hrvatske zabio je Nikola Horvan,inače zaposlenik URIHO-a. Za nas, povijesni nogometni sraz dogodio se u Sportskom centru Kamen-Kaiserau u Dortmundu u sklopu turnira na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz isto toliko njemačkih pokrajina, a hrvatsku reprezentaciju pozdravio je i bivši njemački ministar vanjskih poslova Klaus Kinkel koji se zalagao za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Hrvatske nacionalne boje branili su Dražen Adamić- URIHO, Miroslav Andel- URIHO, Nikola Horvan- URIHO, Danijel Setrajčić- URIHO, Ivan Živković- URIHO, Ante Turkalj- URIHO, Branko Plaziblat- DES, Branimir Milanković- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Robert Dukarić- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Dražen Šarić- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Hrvoje Imprić- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Silvijo Ilijas- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Eduard Burić- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Željko Čavlović- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Juraj Petrinjak- Centar za rehabilitaciju Zagreb, Damir Novoselac- Centar za rehabilitaciju Zagreb, a pod vodstvom trenera Lasla Bruckera – Centar za rehabilitaciju Zagreb, Hrvoja Pogoreleca – Centar za rehabilitaciju Zagreb, Mirka Srage- URIHO.

Naši nogometaši u Njemačku su otputovali zahvaljujući naporima udruge OSVIT, a u opremanju igrača posebnim dresovima i opremom sudjelovao je i Hrvatski nogometni savez. Podršku i pomoć oko odlaska na natjecanje pružio je Hrvatski paraolimpijski odbor, a za sudionike turnira ovo je bila jedinstvena prigoda da steknu iskustvo timskog rada i usavršavanja svoje socijalne vještine koje nogomet kao najvažnija sporedna stvar na svijetu znači!

Cilj cjelokupne organizacije bio je dostojno predstavljanja Hrvatske na nogometnom prvenstvu zaštitnih radionica za osobe s invaliditetom, a koji je zasigurno u Njemačkoj i ostvaren.

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button