VIJESTI

Povijesni uspjeh: Hrvatski stolnotenisači s invaliditetom osvojili ukupno 11 medalja u Italiji

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija osoba s invaliditetom zaključila je nastup na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Italije u Lignanu osvojivši još tri medalje, čime je stigla do ukupno 11 odličja.

Posljednjeg dana natjecanja hrvatski stolnotenisači su osvojili zlato i dva srebra.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su u kategoriji 1-3 u finalu pobijedile Talijanke Michelu Brunelli i Giadu Rossizu sa 2-1  i tako nastavile svoj zlatni niz.

Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić su u kategoriji 6 u finalu izgubili od Rumunja Bobija Simona i Švicarca Valentina Kneusa 1-2, dok su Zoran Križanec i Tomislav Špalj u kategoriji 5. osvojili srebro nakon što su u finalu izgubili od srpske reprezentacije 1-2.

Hrvatska stolnoteniska vrsta je u Lignanu osvojila ukupno 11 odličja. U seniorskoj konkurenciji tri zlata, dva srebra i broncu, u juniorskoj konkurenciji zlato i broncu, a u ekipnoj konkurenciji zlato i dva srebra.

U Lignanu se od 26. veljače do 5. ožujka nadmetalo 240 seniora i 74 juniorke i juniora.

Međunarodno prvenstvo Italije imalo je faktor 40 što znači da je po konkurenciji i kvaliteti sudionika bilo rangirano odmah poslije europskog prvenstva, koje će se u rujnu održati u slovenskom Laškom.

Iduće veliko natjecanje koje očekuje hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisače je ekipno svjetsko prvenstvo u Bratislavi, u svibnju ove godine.

Izvor: Hina

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button