VIJESTI

Kuglanje – Prvi pokal Kranja

KRANJ – U subotu 3. prosinca 2005. održan  je Prvi pokal Kranja, ujedno i prvi turnir na kojem se natjecalo samo u pojedinačnoj konkurenciji. Bacalo se 120 hitaca na odličnoj osmostaznoj kuglani. ŠKS Zagreb predstavljali su Stjepan ÐunđekIvan PtičekStanko JerkovićMirko ŠtajdoharZlatko Butko i Ruža Markešić. Kako nije bilo ekipnog plasmana, svi su se borili za medalju u svojoj kategoriji. Za pehar sponzora, varionice Triglav, u apsolutnoj kategoriji za muške i žene borili su se svi iz kategorija B1, B2 i B3 s pripadajućim postotcima na rezultat po pravilima IBSE. Npr., igrač kategorije B1 na svoj je rezultat dobio 25% bonusa, a igrač kategorije B2 5%. Tako je bilo i kod žena. Osim apsolutne kategorije za žene i muškarce, postojala je i kategorija u koju su išli svi rezultati natjecanja, i muški i ženski. Bila je to borba za veliki pehar Kranja, čiji je sponzor općina. Kako su se za ovaj pehar natjecale i žene, one su dobile bonus od 25% u B1, a 5% u B2 i B3 kategoriji. Nastupilo je ukupno 45 natjecatelja. Iz Hrvatske su bile tri ekipe: Rijeka, Zagreb i Slavonski Brod. Iz Slovenije je bilo pet ekipa.

Kuglači Zagreba postigli su sljedeće rezultate pojedinačno u svakoj kategoriji: u kategoriji B1 Ðunđek je bio prvi s 574 srušena čunja, u kategoriji B2 Jerković je zauzeo treće mjesto sa 665 čunjeva, a Ptiček je bio tradicionalno četvrti sa 645 čunjeva. U kategriji B3 Štajdohar je srušio 726, a Butko 646 čunjeva. U ženskoj kategoriji B3 Markešić je bila druga s 708 čunjeva.

U apsolutnoj muškoj kategoriji nastupio je 41 natjecatelj, a pehare su osvojili Štajdohar za prvo mjesto (726 čunjeva) i Ðunđek za drugo mjesto (718, tj. 574 plus 25% bonusa na rezultat). Jerković je osvojio šesto mjesto (698), Ptiček (678) deseto, a Butko 16. mjesto (646).

U apsolutnoj ženskoj kategoriji Ruža Markešić osvojila je drugo mjesto s 708 čunjeva, prva je bila Fras iz Celja sa 725.   Za pobjednika u skupnoj apsolutnoj kategoriji i veliki pehar Kranja natjecalo se ukupno 50 muškarca i žena, a svi su dobili postotke na rezultat po pravilima IBSE.

Ruža Markešić

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjeri također
Close
Back to top button