VIJESTI

Financijska podrška građankama i građanima Zagreba stradalima u potresu

Fond 5.5

Poštovane članice, poštovani prijatelji,

Proslijeđujemo informaciju vezano za pružanje krizne financijske podrške socijalno ugroženim građankama i građanima Zagreba.

Građanska inicijativa pet Zagrepčanki koje žive i rade u Amsterdamu, Anje Herceg, Sare Juričić, Anamarije Užbinec i Dore i Jane Zane, i SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost osnovali su Fond 5.5 za kriznu podršku nakon potresa. Osnovna svrha Fonda 5.5 je pružanje krizne financijske podrške socijalno ugroženim građankama i građanima Zagreba koji su se zbog potresa našli u krajnjoj nesigurnosti i oskudici, a podrška koja im je trenutno na raspolaganju ne odgovara na njihove egzistencijalne potrebe.  Fondom će upravljati Zakladno vijeće kojeg čine psihologinja i stručnjakinja za socijalni rad prof. dr. sc. Marina Ajduković, arhitektica i povjesničarka umjetnosti doc. dr. sc. Zrinka Paladino, tajnik Zaklade SOLIDARNA Ivan Blažević, te članice inicijative Zagreb Earthquake Relief Jana Zane i Sara Juričić.

Putem javnog poziva koji je otvoren za prijave od 15. do 29. travnja, iz Fonda 5.5 će se najugroženijima uslijed potresa dodijeliti minimalno 620 tisuća kuna koje su članice inicijative prikupile crowdfunding kampanjom Zagreb Earthquake Relief. Građanke i građani Zagreba sredstva će moći iskoristiti za hitne popravke materijalne štete ili za jedan do tri mjeseca najma stanaPojedinačna financijska potpora u vidu donacije može iznositi najviše 20 000 kn po korisniku.

Tijekom natječaja, Fond 5,5 ima i otvorenu telefonsku liniju 0800 50 11 za pomoć građanima u prijavi na Fond (svakog dana od 10h do 18h)  , a sva pitanja se mogu postaviti i putem emaila na fond5.5@solidarna.hr ili u  Inbox FB grupe SOLIDARNA https://www.facebook.com/pg/solidarna/posts/?ref=page_internal)..  Sve informacije i natječajna dokumentacija dostupni su na www.zagrebpotres.com.

 

Također, za vrijeme trajanja otvorenog poziva, od 15. do 29. travnja, Fond 5.5 će i dalje biti otvoren za donacije. Svi koji žele pomoći, svoj doprinos mogu dati uplatom na žiro račun IBAN HR2424020061500078406. Uplate na žiro račun glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, s opisom plaćanja “Za Fond 5.5” i pozivom na broj 03-2020.

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button