VIJESTI

3. međunarodni kuglački turnir

Dominacija Zagrepčana

U subotu, 19. studenog 2005. održan je treći po redu međunarodni kuglački turnir u organizaciji KPSRD-a Karel Jeraj. Nastupilo je šest ekipa, a među njima i ekipa iz Športskog kluba slijepih Zagreb. Za Zagreb su nastupili Stjepan Ðunđek (B1), Stanko Jerković (B2) i Ruža Markešić (B3), te s ukupno srušena 1922 čunja pobijedili ekipu Rijeke s jednim bodom, odnosno čunjem razlike. Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i uzbudljivo: nakon 360 ukupno bačenih hitaca (svaki igrač u ekipi po 120) i stotine srušenih čunjeva, na kraju je odlučivao samo jedan. No zato je pobjeda slađa i zaslužena. U pojedinačnoj konkurenciji igrači ŠKS-a Zagreb postigli su odlične rezultate. Stjepan Ðunđek (B1) osvojio je drugo mjesto sa srušena 523 čunja, Stanko Jerković (B2) srušio je 689 čunjeva, a Ivan Ptiček (B2) samo jedan čunj manje, tj. 688 čunjeva. U kategoriji žena nastupila je Ruža Markešić i sa srušenih 710 čunjeva osvojila je prvo mjesto ispred drugoplasirane Marije Fras iz Celja koja je srušila 702 čunja.

Turnir je bio dobro organiziran, sve je završilo svečanom večerom i dodjelom medalja i pehara pobjednicima. I ovaj nam je put trebalo oko 45 minuta da pronađemo kuglanu, a kažu da je Ljubljana mali grad. Da je barem malo veća, sigurno bismo je pronašli od prve. No, šalu na stranu, bio je to treći turnir ove sezone, ukupni rezultati i forma su se popravili u odnosu na prethodne, a iduće je natjecanje u Virovitici 23. studenog 2005.

Turnir je bio vrlo dobro organiziran, ali i ovaj smo put imali problema s nalaženjem kuglane. Nakon malo vožnje po Kranju uspjeli smo pronaći kuglanu. Ona se nalazila u industrijskoj zoni što nije toliko zanimljivo koliko podatak da su je smjestili na treći kat velike industrijske zgrade. Kuglana je osmostazna i izgleda impresivno. Na njoj se održalo Svjetsko prvenstvo profesionalaca u Celju prije nekoliko godina. Kako je montažna bez problema su je premjestili na treći kat. Domaćini su nam rekli da se ispod njih nalazi tekstilna tvornica i da se bune zbog buke koju stvaraju kugle i čunjevi pa će se vjerojatno morati seliti. Sve je završilo svečanom večerom i podjelom medalja i pehara, a prvih 30 natjecatelja, od ukupno 50 u apsolutnoj muško-ženskoj kategoriji, dobilo je simbolične poklone sponzora kao što su varionica Triglav i Sava.

Ruža Markešić

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjeri također
Close
Back to top button