VIJESTI

Skupština Zagrebačkog parasportskog saveza i proglašenje najboljih parasportaša Grada Zagreba

Dana 25. travnja 2024. godine u prostorijama SSGZ, Savska cesta 137 u Zagrebu održana je 3. sjednica Skupštine Zagrebačkog parasportskog saveza i proglašenje najboljih parasportaša Grada Zagreba. U sklopu svečanog djela Skupštine proglašeni su najuspješniji parasportaši i sportski djelatnici za 2023. godinu.
Na Skupštini se dodjeljena je posmrtno Povelja Allenu Bartošu za životno djelo i dugogodišnji stručni i funkcionarski rad, te zasluge i promicanje parasporta, a čime je osobno doprinio sportskom ugledu Grada Zagreba. Povelju je predao predsjednik HPO Ratko Kovačić ženi i sinu Allena Bartoša. Povelju je dobila i Jasna Kozjak za dugogodišnji rad i promicanje parasporta u Gradu Zagrebu.
U paraolimpijskim sportovima najbolja parasportašica je Anđela Mužinić Vincetić te najbolji parasportaš Fran Skračić, a najbolji klub PSTK Zagreb. Najbolja trenerica je Mirela Šikoronja Ivančin.
Neparaolimpijskim sportovi najbolja parasportašica je Ruža Markešić, a najbolji parasportaš Stipe Barić, a najbolji klub je parataekwondo klub URIHO koji je ujedno za doprinos u razvoju para stolnog tenisa te izuzetne sportske rezultate dobio posebno priznanje, te najbolja trenerica je Martina Peranović.
Najbolji mladi parasportaši su Rudi Antolić i perspektivna mlada parastolnotenisačica Klea Bubalo.
Skupštinu su uveličali istaknuti gosti predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić, te Sportskog saveza Grada Zagreba, predsjednik Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Suzana Šop.

Još sličnih članaka

Back to top button