VIJESTI

Povelja sportašicama, sportašima i članovima Hrvatskoga paraolimpijskog odbora!

Prigodom najvećega hrvatskog praznika, Dana državnosti Republike Hrvatske, Predsjednik RH Dr Ivo Josipović uručio je Hrvatskome paraolimpijskom odboru Povelju Republike Hrvatske. Riječ je o najvećem državnom priznanju koje predstavlja potvrdu da smo svih ovih godina neovisnosti naše domovine uspješno djelovali i organizacijski napredovali, postigli velike rezultate te pridonijeli razvitku i promicanju međunarodnoga položaja i ugleda Republike Hrvatske u svijetu.

Od 1992. godine i prvog našeg nastupa pod hrvatskim stijegom na Paraolimpijskim igrama u Barceloni, 92 hrvatskih paraolimpijaca nastupilo je na šest ljetnih i trima zimskim igrama na kojima su osvojili 14 medalja. Tome treba pridodati i činjenicu da godišnje naši reprezentativci osvajaju više od 200 medalja na raznim međunarodnim natjecanjima te da nam je svaki paraolimpijski ciklus po broju uspješnih nastupa i medalja osvojenih na Paraolimpijskim igrama, uspješniji od prethodnog.

Oduvijek sam vjerovao u potencijal i vrijednosti hrvatskih paraolimpijaca i ponosan sam što sam dio paraolimpijskog pokreta koji zahvaljujući svima vama svaki dan širi svoje vrijednosti i potiče nove naraštaje da se uključe u najljepšu sportsku priču.

Zahvaljujem svim sportašima, trenerima, djelatnim stručnim osobama i članovima HPO a na uspješnom radu i nesebičnom doprinosu i što su ugradili dio sebe u ovo visoko državno priznanje i tako još jednom potvrdili da nas ne treba gledati kroz ono što ne možemo, već nas trebati podržavati i pamtiti po onome što možemo.

Uvjeren da ćemo i dalje doprinositi sportskom razvitku i promovirati boje Hrvatske u svijetu, čestitam svima na dobivenom priznanju.

Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a
U Zagrebu, 25. lipnja 2013. godine

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button