VIJESTI

Prijem hrvatskih paraolimpijaca kod gradonačelnika Bandića nakon nastupa u Rio de Janeiru

Gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu, 26. listopada u 11 sati, zajedno sa svojim suradnicima organizirao svečani prijem u prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića za najuspješnije članove hrvatske paraolimpijske reprezentacije zajedno s trenerima te predstavnicima Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, nakon nastupa na 15. ljetnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ispunivši time obećanje koje je dao na dočeku paraolimpijaca s Paraolimpijade na Plesu i kod fontana.

Svečanosti su nazočili Josip Držaić – ravnatelj ustanove URIHO i predsjednik Izvršnog odbora Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Jadranka Blagus – predsjednica STKI-a URIHO iz Zagreba, dopredsjednica i suosnivačica Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom (HSTSI-a) te članica Izvršnog odbora Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Mirela Šikoronja Ivančin – trenerica hrvatske reprezentacije i stručna tajnica u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom, Želimir Gulan i Jasna Škrabo – dopredsjednici Izvršnog odbora Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom. Uz delegaciju Saveza, od paraolimpijaca i trenera bili su: Sandra Paović i Helena Dretar-Karić, parastolnotenisačice; iz svijeta atletike Branimir Budetić – bacanje koplja, Ivan Katanušić i Mladen Tomić – bacanje kugle, Goran Grd – trener; iz područja plivanja Kristijan Vincetić te trener Igor Berislavić.

Da podsjetimo, paraolimpijci su osvojili ove godine pet medalja u Riju: dvije zlatne – Sandra Paović u stolnom tenisu i Mikela Ristoski u skoku u dalj, dvije srebrne – ekipno Helena Dretar-Karić i Anđela Mužinić u stolnom tenisu te Zoran Talić u skoku u dalj, uz brončanu – Velimir Šandor u bacanju diska. Osim njih i drugi paraolimpijci postigli su zavidne rezultate: Branimir Budetić u bacanju koplja, Ivan Katanušić i Mladen Tomić u bacanju kugle te Kristijan Vincetić u plivanju.

Čestitavši im još jednom na vrhunskim rezultatima, gradonačelnik Zagreba zahvalio se nazočnima što ‘svojim životnim putem i sportskim uspjehom pružaju pozitivan primjer mladima’ te naglasio da će im Grad Zagreb preko svojih ureda i dalje pomagati kako bi nastavili nizati sportske uspjehe te postigli odlične rezultate u Tokiju za četiri godine. Najavio je, također, da će svim paraolimpijcima, sudionicima Parolimpijskih igara i njihovim trenerima biti dodijeljene Medalje Grada Zagreba.

“Grad Zagreb će vam uvijek biti na usluzi, kao što vam je i do sada bio. Hvala još jednom na vašim rezultatima koje ste postigli na protekloj olimpijadi. Najbolji među vama, po vašem izboru, dobit će i Nagradu Grada Zagreba, Vi imate dijamantnu volju, svakim danom pobjeđujete sebe. U nama ćete uvijek imati prijatelja – i kada postižete vrhunske rezultate i kada oni, iz nekog razloga, izostanu. Moja vrata su otvorena za sve vas i kada imate neki problem, mi smo tu da vam pomognemo“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Na toplim i poticajnim riječima, kao i prijemu, gradonačelniku se u ime svim sportaša zahvalila zlatna paraolimpijka Sandra Paović: “Hvala Vam na svemu što činite za naše sportaše. Ovakve riječi kakve ste nam uputili vrlo se rijetko mogu čuti. Svi su uz nas onaj tren kada osvojimo medalje, a samo rijetki uz nas ostaju i nakon toga.“

“Ja nisam rođena u Zagrebu, dolazim iz Vukovara, ali koliko topline sam doživjela u ovom gradu, kao da sam rođena u njemu. Posebno sam zahvalna na podršci gradonačelnika koju pruža paraolimpijcima i sportašima bez invaliditeta. Čovjek se često puta zapita da li sav trud koji mi ulažemo na našim treninzima netko prepoznaje ili nas samo svi tapšaju kada osvojimo medalju. Tada nas zapaze i odmah zaborave. Premalo je ljudi kao što je gradonačelnik Bandić koji je uz nas u svakakvim situacijama“, istaknula je Paović.

Bila je to prilika da se gradonačelniku Zagreba po prvi puta zahvali i Helena Dretar- Karić, parastolnotenisačica iz Varaždina, koja je od početka lipnja ove godine u STKI-u URIHO, a prije toga bila je članica NEC-a iz Splita. Anđela Mužinić nije prisustvovala prijemu, ali je gradonačelnik nije izostavio u svojim riječima zahvale.

Zahvalu gradonačelniku uputio je i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić, koji ga je zamolio i za pokroviteljstvo za Projekt ‘Promijeni način razmišljanja – Sport je za svakoga’, koji je odobren kroz natječaj EU fonda. Projekt će se, osim u Zagrebu, provoditi u svim partnerskim zemljama kao što su Italija, Austrija, Slovenija, Srbija, Makedonija i Crna Gora, od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2018. Cilj je promocija i razmjena iskustva sporta osoba s invaliditetom na okruglim stolovima, seminarima, pokazno sportsko rekreativnim aktivnostima te edukacija okoline, djece i mladih. Završno događanje održat će se u lipnju 2018. Zagrebu.

“Grad Zagreb će vam uvijek biti na usluzi“, rekao je gradonačelnik i prihvatio pokroviteljstvo ovog velikog događaja za sport i sportsko rekreativne aktivnosti osoba s invaliditetom, ne samo za Zagreb već i za cijelu regiju.

Jadranka Blagus se također zahvalila, s riječima ponosa za svoje parastolnotenisačice, istaknuvši da je ove godine osvojena i prva ekipna medalja u povijesti hrvatskog paraolimpizma.

Trenerica reprezentacije Republike Hrvatske Mirela Šikoronja Ivančin istaknula je koheziju do koje je došlo u stolnom tenisu kao nikada do sada, zahvalivši se na prijemu.

Izvor: IN PORTAL

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button