VIJESTI

Poziv na 4. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“

Natjecanje u bazenu će se održati 5. studenog 2016. godine (subota) u Zagrebu, na bazenu Utrine, Balotin prilaz bb.

Dok će se natjecanje u dvorani održati 6. studenog 2016. godine (nedjelja) od 8:30 do 14 sati, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a u Zagrebu.

Svečana dodjela medalja i zajedničko druženje predviđeno je za nedjelju 6. studenog 2016. godine, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a u Zagrebu nakon što završe sve discipline.

Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se uz veliki odaziv već treću godinu za redom i kruna je programa „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Program „Moje pravo na igru i sport“ je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine. Također su na natjecanje pozvana i sva druga djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 15 godina iz čitave Republike Hrvatske.

Ove godine 4. sportsko natjecanje „Naše pravo na sport“ financira Grad Zagreb i poslovne organizacije kroz donacije. Popis organizacija koje su se uključile u financiranje natjecanja i nabavku sportskih rekvizita za nastavak programa nalazi se na našoj web stranici u opisu programa „Moje pravo na igru i sport“.

Partneri u organizaciji 4. sportskog natjecanja „Naše pravo na sport“ su:

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom

Hrvatski paraolimpijski odbor

Plivački klub Natator

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Centar za odgoj i obrazovanje “Goljak”

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

 

Natjecanje će se održati u dvije discipline u bazenu i pet disciplina u dvorani, a program se nalazi u nastavku poziva.

PRAVO NA PRIJAVU I SUDJELOVANJE

Pravo prijave na natjecanje imaju sva djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 15 godina iz čitave Republike Hrvatske. Kako bismo osigurali čim veći standard kvalitete natjecanja, kao i sigurnost za svako dijete i kvalitetu rada u prostoru u kojem će se natjecanje održati, obavezno je prijaviti svoje dijete na info@ti-si-sunce.hr. Svako dijete dobiva svog osobnog asistenta koji će paziti na dijete tijekom cijelog natjecanja ili roditelj sam može biti asistent djetetu.

 

PRIJAVA

Prijavu natjecatelja/djece za nastup obavezno izvršiti punim imenom i prezimenom svakog natjecatelja te navodom ostalih podataka iz obrasca za prijavu koji se nalazi na našoj web stranici, najkasnije do 28. listopada 2016. godine.

Obrazac za prijavu nalazi se u privitku ovog poziva ili na našoj web stranici (http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/poziv-na-4-sportsko-natjecanje-djece-s-teskocama-u-razvoju- ) kao i Suglasnost za roditelje da se slažu s medijskom popraćenošću samog natjecanja, koja je obavezna. Prijavu možete izvršiti na e‐mail: info@ti-si-sunce.hr.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija se ne plaća. Troškove natjecanja snosi Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ kroz donacije i sponzorstva različitih tvrtki, organizacija i privatnih osoba. Dio troškova natjecanja sufinancira Grad Zagreb.

 

PRAVO NA PRIPREME ZA NATJECATELJE/DJECU I KLASIFIKACIJA

U svrhu pripreme djece za natjecanja bit će održana 1-2 pripremna treninga u bazenu i 1-2 u dvorani, za djecu s teškoćama u razvoju iz Zagreba koja se prijave u zadanom roku za natjecanje.

 

Ukoliko dolazite izvan grada Zagreba, Vaši organizatori ili vi osobno kao roditelj možete nam se obratiti za opis aktivnosti na samom natjecanju i načinu pripreme.

 

Svako dijete, odnosno roditelj će imati pravo odabrati na koje discipline želi prijaviti svoje dijete, kod prijave preko interneta ispunjavanjem prijavnice. Jedno dijete može se natjecati u svih sedam disciplina, nekoliko ili pak u samo jednoj.

 

Organizator zadržava pravo izmjene preliminarnog programa, kao i ostalih organizacijsko-tehničkih stavki, što će ovisiti o broju prijava u pojedinoj disciplini i donatorima/sponzorima. Svi podaci i promjene bit će dostupni na www.ti-si-sunce.hr.

 

Nadamo se da ćete se uključiti u našu manifestaciju i tako podržati ovogodišnje 4. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“ koje s puno entuzijazma nastavljamo i ove godine.

 

 

 

– DETALJAN OPIS PROGRAMA –

4. sportskog natjecanja djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“ – sportsko natjecanje u bazenu i u dvorani

 

 

 

Program igara

 

Natjecanje u bazenu Utrine, Balotin prilaz bb u Zagrebu, 5.studeni 2016.:

 

8:30 – prijave natjecatelja 9:00 – skokovi u vodu

 

9:30 – štafeta u bazenu (plivanje 1×25 metara-početnici; 2×25 metara i 4x 25 metara) 10:00 – izlazak iz bazena, tuširanje

 

Natjecanje u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a u Zagrebu, 6.studeni 2016.:

 

8:30 – 9:00 prijave natjecatelja
9:00 – 9:45 šut na gol
9:45 – 10:30 bacanje u koš
10:30 – 11:15 poligon
11:15 – 11:45 pauza
11:45 – 12:30 trčanje 10-15 metara
12:30 – 13:15 boćanje
13:30 – 15:00 – Dodjela medalja i druženje

 

 

Tokom natjecanja, u vrijeme kada Vaše dijete ne sudjeluje u nekoj disciplini, osigurat ćemo razne sportske i kreativne aktivnosti u suradnji s asistentima/volonterima i s Vama osobno.

 

DODJELA MEDALJA

 

Medalje će se dodijeliti za svaku disciplinu za prva tri mjesta. No i sva ostala djeca dobit će medalju kao uspomenu na svoje sudjelovanje na natjecanju. Jer važno je prisustvovati, potruditi se i uživati u sportu i kretanju a tako učimo djecu da postaju prvaci i šampioni u brizi za vlastito zdravlje.

Download:

UPIS

SUGLASNOST

 

Vidimo se na natjecanju!

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjeri također
Close
Back to top button