VIJESTI

Izvješće PK Natator: 29. Memorial Boštjana Mariniča u plivanju osoba s invaliditetom

 

Plivačko natjecanje održano je u malom 25m bazenu, a uz domaćine Slovence koji su nastupili s svojih 8 klubova, iz Hrvatske je nastupila nepotpuna mlada reprezentacija plivača i plivačica HPOa iz naša tri kluba. PK Forca, PK Barok i PK Natator.

Napomenuo bih da su domaćini naknadno izmijenili propozicije i to da nastupaju plivači i plivačice u dvije starosne kategorije i to do 15 godina starosti i od 16-19 godina starosti. Zbog toga su naši Karlo Knežević, Marija Horvačić i Marija Pinjuh nastupili van konkurencije. Dok je naknadno ubačena i disciplina 50m leđno koja nije bila u propozicijama, pa zbog toga nitko od naših plivača nije plivao tu disciplinu.

Poredak se vršio u navedenim starosnim kategorijama i to samo u MD klasi, ali prema isplivanom vremenu, a ne po bodovima. Tako da su tu bili zakinuti plivači nižih klasa i klase S14.

Naši plivači imali su ukupno 40 nastupa i od toga isplivali 26 osobnih rekorda. Za plasma se gledalo 32 nastupa ( jer 8 nastupa bilo je van konkurencije ) i od toga naši plivači osvojili su 11 prvih mjesta, 6 drugih i 7 trećih mjesta.

Nažalost samo tjedan dana prije natjecanja naš plivač Dario Burić slomio je palčanu kost, te zbog toga nije nastupio ( HPO je bio obaviješten ). Dok još nije nastupio i Tomislav Prša koji je ovaj tjedan saznao da je obavezan bio biti na nastavi u školi ovu subotu, jer je škola odrađivala zaostatke i nisu ga pustili na natjecanje ( ovjerena ispričnica iz škole je u prilogu ovoga izvještaja ).

Treneri u pratnji bili su: Nikolina Gudiček, Ivan Perzel i Ferdinand Major. Uz nas bili su još roditelji: Sirotich ( vozio iz Rijeke ), Rajković ( vozio iz Varaždina ), Pinjuh, Vićan, Badrov i Hanžek. Napomenuo bih da su roditelji Pinjuh i Hanžek išli na račun PK Natator, kao i naš stariji plivač Ivan Opačak koji je isto pomagao oko plivača.

Autor: Ferdinand Major

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjeri također
Close
Back to top button