VIJESTI

AK Agram Zagreb najbolji na Atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom

Na stadionu HNK-a Cibalia u Vinkovcima održano je atletsko ekipno Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo 13 klubova, a organizatori su bili Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci.

“Dobili smo povjerenje Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom da organiziramo ovo natjecanje. Velika je to bila čast, ali i obveza, s obzirom na to da mi kao klub djelujemo nešto više od godinu dana. Uložili smo puno truda i vjerujemo kako su natjecatelji iz Vinkovaca otišli puni dojmova”, rekao je Dalibor Pavić, nekadašnji atletičar, a danas predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Ukupno 90 natjecatelja bilo je podijeljeno u tri skupine: tjelesni invaliditet, lakomentalne teškoće te slijepi i slabovidni, a natjecali su se u trčanju na 100 m, 200 m, 400 m, 1500 m, bacanju diska, kugle, koplja te čunju i skoku u dalj.

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojio je AK Agram Zagreb s osvojenih 5328 bodova, drugi je bio AK Uspon iz Velike Gorice s 3590 bodova, a treći je bio AK Odisej iz Kutine s osvojenih 3289 bodova. AK Vinkovci s osvojenih 763 boda ukupno je zauzeo deveto mjesto.

Ivan Katanušić, reprezentativc AK-a URIHO Zagreb, ovom je prilikom izjavio kako se u Vinkovcima prvi put u životu na državnom natjecanju osjećao kao vrhunski sportaš.

“Suci, atmosfera, organizacija sve je bilo na visokom nivou. Nadam se da će idućih deset državnih prvenstava biti održano u Vinkovcima jer je sve bilo odlično”, rekao je Katanušić.

Izvor: In Portal

Još sličnih članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button