VIJESTI

Program univerzalne sportske poduke “Kreni i pobijedi “

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom provodi program univerzalne sportske poduke pod nazivom “Kreni i pobijedi “. Dana 27. 05. 2022. godine taj program prezentiran je u OŠ Brezovica gdje su djeca bila podjeljena u dvije grupe i to od 1. do 4.razreda i od 5. do 8. razreda. Cilj programa je uključivanje što većeg broja djece i mladih s teškoćama u sportske aktivnosti, te stvoriti navike redovitog tjelesnog vježbanja, što omogućuje djeci socijalizaciju i integraciju u društvo nephodnu za budući svakodnevni život. Profesori kineziologije i treneri prikazali su djeci cilj univerzalne sportske poduke kako se kroz poligon različitih vježbi utječe na što veći spektar funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Sjedeću odbojku prikazao je trener Mato Dragičević, stolni tenis trener Davor Bilić, atletika trener Ante Pavković, boćanje trenerica Ivana Knežević Šambić, goalball trener Luka Dobrinić, obaranje ruke trener Borna Hlevnjak i poligon trenerica Ivana Čehulić.
Ravnatelj OŠ Brezovica Darko Rogalo zahvalio se na prikazanom programu univerzalne sportske poduke osobama s invaliditetom koja nudi mnoštvo prihvatljivih oblika individualnih i grupnih aktivnosti, te ima višeznačnu ulogu u razvoju psiho-motornih sposobnosti.
Voditeljica programa univerzalne sportske poduke je Mirela Šikoronja Ivančin, tajnica ZŠSOI, a moderator programa bio je Allen Bartoš.
U prezentaciju univerzalne sportske poduke osobama s invaliditetom bili su uključeni Anđela Mužinić Vincetić najbolja hrvatska stolnoteniska paraolimpijka i Ivan Katanušić najbolji hrvatski paraolimpijac u atletici.

Još sličnih članaka

Back to top button