Obavijest

Pruži mi ruku Osi – zajedno na Kamene svate

U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom HPD Željezničar organizira izlet „Pruži mi ruku“ namijenjen osobama  s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje su svjesne svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti! Kao planinarska podrška na izletu će sudjelovati vodiči i članovi HPD Željezničar s planinarskim iskustvom puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje! Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima i članovima HPD Željezničar olakšati odgovornost vođenja pažljivim slušanjem uputa i odgovornim ponašanjem tijekom trajanja izleta. Svaka „kondicija“ je dobrodošla, a tempo hodnje bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika izleta. Trajanje hodnje predviđeno je na sveukupno cca 4 sata „gore-dolje“.
Pauze: „kraća“ – planinarska kuća Kameni svati (opskrbljena pićem), „završna“ – planinarski  dom Glavica (opskrbljen hranom i pićem). Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove! Prilikom prijave potrebno je pojasniti posebnosti invaliditeta ili zdravstvene teškoće jer će te informacije odrediti broj sudionika na izletu. Sudjelovanje vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljskoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene pratiteljske podrške tijekom hodnje o čemu odluku donose koordinator i vodiči izleta.
Važno: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da izletu pristupa na osobnu odgovornost i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Koordinator i vodiči imaju pravo izmjene programa izleta ovisno o objektivnim okolnostima na terenu.
Koordinator + informacije: Željko Brdal, mobitel 091 517 17 47
Dan i sat izleta: nedjelja, 7. svibnja 2023. godine u 9:00 sati
Mjesto polaska: Livada Ponikve (kraj „zelene“ magistrale)
Prijevoz: osobni automobili
Trasa izleta: Ponikve – nadstrešnica Zakičnica – vrh Kameni svati – planinarska kuća Kameni svati – planinarski dom Glavica – Ponikve
Vodič izleta: Sonja Šikić
Prijave: do utorak, 2. svibnja 2023. godine na e-poštu: ema.jurkin@gmail.com

Još sličnih članaka

Back to top button